Bespovratna sredstva za istraživanje i inovacije

Besplatno se konzultirajte sa Signum savjetovanjem i na vrijeme saznajte kako pripremiti projektni prijedlog za dobivanje bespovratnih sredstava u sklopu programa razvoja istraživačkih i inovacijskih kapaciteta.

Podrška Signum savjetovanja se bazira na principu “ključ u ruke” po kojem angažman plaćate tek po uspješnoj realizaciji, odnosno odobrenju sredstava. Poziv je dio Integriranog teritorijalnog programa 2021.-2027. čije rokove definira Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije. 

Primarni cilj

Osnovna svrha poziva je razvoj i jačanje istraživačkih i inovacijskih kapaciteta te prihvaćanje naprednih tehnologija.  Cilje je potaknuti dionike na umrežavanje u regionalne lance vrijednosti, komercijalizaciju inovacija i internacionalizaciju.

Prihvatljive aktivnosti:
  • Operativne potpore za inovacijske klastere
  • ulaganja u materijalnu i nematerijalnu imovinu
Prihvatljivi podnositelji:
  • Pravni subjekti koji vode inovacijske klastere (organizacije klastera)

Iznos: 4 milijuna eura

Indikativni intezitet potpore 50-65 % i 85% za de minimis potpore.

Rokovi
  • Datum početka poziva: 30.6.2023.
  • Očekivan završetak poziva: 30.09.2025.
Vaš idući korak

Kontaktirajte Signum savjetovanje već danas na info@signum-savjetovanje.com  i/ili 091 2849 003 i besplatno saznajte zadovoljavate li uvjete prijave na poziv za bespovratna sredstva u sklopu programa razvoja istraživačkih i inovacijskih kapaciteta. Ukoliko zadovoljavate, provest ćemo Vas kroz složen proces prijave.

Nazovite odmah za sva pitanja!

Pošaljite upit:


Share This