2 milijarde eura iz EU fondova za Integrirane teritorijalne programe 2021.- 2027. 

Besplatno se konzultirajte sa Signum savjetovanjem i na vrijeme saznajte kako pripremiti projektne prijedloge za povlačenje bespovratnih sredstava iz Integriranih teritorijalnih programa za period od 2021. do 2027. godine.

Specifični programski pozivi s rokovima

Kako biste se pravovremeno pripremili s projektnim prijedlozima, Signum savjetovanje donosi prvih nekoliko poziva programskog prioriteta “Industrijska tranzicija hrvatskih regija” planiranih u tekućoj 2023. godini. 

Programske pozive i rokove prijave definira Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije u svojstvu Upravljačkog tijela za Program Integrirani teritorijalni programi 2021.-2027. u sklopu indikativnog godišnjeg plana objave poziva.

PozivZona obuhvata Prihvatljive aktivnostiPrihvatljivi podnositeljiIznos bespovratnih sredstavaIndikativni intenzitet potporePočetak i završetak poziva
  Unaprjeđenje poslovne i javne infrastrukture na otocimaPanonska, Sjeverna i Jadranska HrvatskaTroškovi osoblja, instrumenata i opreme, zgrada i zemljišta, ugovornih istraživanja, znanja i patenataPoduzetnici nositelji konzorcija – sa sjedištem u NUTS 2 regiji u industrijskoj tranziciji)€128 milijuna25% – 80%30.06. 2023. – 30.09.2024.
Inovacijski klasteri u procesu industrijske tranzicijePanonska, Sjeverna i Jadranska HrvatskaOperativne potpore za inovacijske klastere, ulaganja u materijalnu i nematerijalnu imovinu.Pravni subjekti koji vode inovacijske klastere (organizacije klastera)€ 4 milijuna0% – 65%; 85% za de minimis potpore30.06.2023. – 30.09.2025.
Horizontalni integrirani teritorijalni projekt za podršku jačanju regionalnih ekosustava za industrijsku tranzicijuPanonska, Sjeverna i Jadranska HrvatskaJačanje regionalnih inovacijskih sustava i eko sustava za poduzetnike te podrška u upravljanju procesom industrijske tranzicijeUnaprijed definirani prijavitelj (Hamag-Bicro)€ 5 milijuna85%31.03.2023. –
28.04.2023.
Pružanje usluga digitalizacije i naprednih usluga podrške MSP-ovimaPanonska, Sjeverna i Jadranska Hrvatskan/p s obzirom da se radi o mapiranju pružatelja usluga MSP-ovimaPravni subjekti koji mogu pružiti usluge digitalizacije i napredne usluge MSP-oviman/pn/p30. 06.2023. – 29.09.2023.

Što je programski prioritet  “Industrijska tranzicija hrvatskih regija”?

Regije u industrijskoj tranziciji imaju potencijal za jačanje regionalne konkurentnosti koristeći prilike globalnih trendova za oživljavanje gospodarskog rasta i povećanje produktivnosti.

Ostvarivanje industrijske tranzicije zahtijeva novi pristup razvoju koji se temelji na spoju razvojnih politika (industrijske, inovacijske i regionalne politike) i učinkovitom korištenju teritorijalnog kapitala.

Strateški lanci vrijednosti (SLV)

Regija Panonska Hrvatska

Agri-food SLVSLV pametne i kreativne industrijeSLV zelenog rastaSLV kontinentalnog turizma
Luksuzni prehrambeni brendov, svježa, zdrava i funkcionalna hranaIT rješenja i proizvodne tehnologije za industriju 4.0Čiste i zelene tehnologije, zelena gradnja, drveni interijeri i tehnologije te rješenja metaloprerađivačkog sektoraKulturni, aktivni, zdravstveni, aktivni, zeleni, eko i ruralni oblici turizma

Regija Jadran

SLV plavog rastaSLV zdravljaSLV pametne industrijeSLV zelenog rastaSLV uslužnog sektora visoke dodane vrijednosti
Plovila budućnosti, luksuzni obalni turizam; pametno ribarstvo i akvakulturaFarmaceutika budućnosti, personalizirana medicina, zdravstveni i wellness turizamIT rješenja i proizvodne tehnologije za industriju 4.0 i pametnu poljoprivredu, SmartTech rješenja za pametne gradove i otokeSvježa hrana, zelena gradnja i eko proizvodi od drva; zelene tehnologije za energiju i održivi okoliš; zeleni, eko i ruralni turizamAudio-vizualna i filmska industrija, gaming – industrija video igrica KIBS

Regija Sjeverna Hrvatska

SLV pametne industrijeSLV automobilske industrijeSLV zdravstvene industrijeSLV zelenog rastaSLV uslužnog sektora visoke dodane vrijednosti
Proizvodne tehnologije, IKT rješenja i modeli za industriju 4.0, Inovativna modna industrija Dual use/proizvodi dvojne namjeneKomponente za proizvodnju vozila, zelena mobilnost i autonomna vozila;inteligentni transportni sustavi (ITS)FutureFarma – farmaceutika budućnosti, pPersonalizirana medicina, zdrava i funkcionalna hranaEkološki prihvatljivi materijali i zelene tehnologije, zelena i modularna gradnja, prehrambeni brendovi,brendirani proizvodi od drva i drvni interijeriPametni turizam i kreativne industrije
Vaši idući koraci?

Provodimo vas kroz složen proces EU metodologije koji uključuje pripremu, prijavu i provedbu projekata po principu „ključ u ruke“, a na samom početku procesa pružamo besplatne konzultacije u sklopu kojih provjeravamo ispunjavate li projektne kriterije. 

Uslugu naplaćujemo tek po osiguranju sredstava.

Kontaktirajte Signum savjetovanje već danas na info@signum-savjetovanje.com  i/ili 091 2849 003 i provest ćemo Vas kroz sistematičan proces prijave Vašeg projekta.

Nazovite odmah za sva pitanja!

Pošaljite upit:


Share This