Priprema i provedba EU projekata

Kako odabrati EU program ili neku od objavljenih nepovratnih mjera za sufinanciranje projekta? Koji su minimalni uvjeti? I najvažnije, kako osigurati sredstva?
Signum Savjetovanje posjeduje višegodišnje iskustvo iz pripreme projekata te prijave i provedbe EU fondova i drugih – nacionalnih, županijskih i gradskih. Priprema složene projektne dokumentacije kao i provedba samih projekata iznimno je zahtjevan proces koji traži stručnost, znanje i predanost projektu.


Savjetnici i eksperti pri Signum Savjetovanju rado će koordinirati sveukupan proces prijave projekta te vam pružiti punu podršku i potporu pri prijavljivanju na EU i ostale projekte. Potpore pokrivaju razna područja: od potpora za mlade, poduzetnike, poljoprivrednike, ribarstvo, istraživanje, inovacije, kulturu i drugih te vas pozivamo da nas kontaktirate za besplatne konzultacije a kako bi provjerili mogućnosti sufinanciranja vaših ideja ili razvoja poslovanja iz fondova Europske unije ili pak nacionalnih, županijskih i gradskih mjera i subvenija.

Nudimo kompletnu uslugu prijave i provedbe po principu ‘ključ u ruke’, kroz sljedeće usluge:
– Savjetovanje i odabir natječaja za dodjelu sredstava
– Razrada projektne ideje
– Priprema dokumentacije i podnošenje prijave za dodjelu sredstava
– Savjetovanje i koordinacija potpisivanja ugovora
– Upravljanje projektima sukladno EU metodologiji i odredbama

EU strukturni i investicijski fondovi

U financijskom razdoblju 2014.-2020. Republika Hrvatska iz Europskih strukturnih i investicijskih fondova ima na raspolaganju ukupno 10,676 milijardi eura. Prijave za sredstva su moguća do konca 2020. godine te se financiraju iz jednih od dolje navedenih fondova

1. Europski fond za regionalni razvoj – OP Konkurentnost i kohezija
Europski fond za regionalni razvoji ima cilj jačanje gospodarske i socijalne povezanosti, kao i smanjivanje razlika između regija unutar Europske unije. Spomenuti fond orijentiran je prema investicijama u cilju otvaranja radnih mjesta, poboljšanja infrastrukture te razvoja
poduzetništva.

2. Kohezijski fond
Namijenjen je državama članicama koje su najmanje razvijene, a imaju vrijednost bruto nacionalnog proizvoda po stanovniku manju od 90% prosjeka EU.

3. Europski socijalni fond (ESF) – OP Učinkoviti ljudski potencijali
Europski socijalni fond prvenstveno je usmjeren na poticanje poduzetništva, odnosno pomaže svima onima koji su u potrazi za radnim mjestom.

4. Europski poljoprivredni fond za ruralni razvoj (EPFRR) – Program ruralnog razvoja
Namijenjen je razvoju i rastu ruralnog razvoja

5. Europski fond za pomorstvo i ribarstvo (EFPR) – OP za pomorstvo i ribarstvo
Ciljevi fonda za pomorstvo i ribarstvo su promicanje i jačanje održivog i društveno odgovornog ribarstva

Obratite nam se već danas s povjerenjem. Naši savjetnici i EU konzultanti stoje vam na raspolaganju za sva vaša pitanja, komentare i nedoumice.  Ukoliko želite sufinancirati vaše poslovne ideje, Signum Savjetovanje savjetnici će vam pružiti sve potrebne informacije i za početak, evaluirati vaš projekt te voditi prijavu i implementaciju istog. Obratite nam se već danas s povjerenjem!

Zanima Vas Priprema i provedba EU projekata? javite nam se s povjerenjem!