Investicijski fond inicijative triju mora (3SIIF)

Osigurajte spremnost Vašeg projekta i obratite nam se s povjerenjem za pripremu dokumentacije te iskoristite namjenska sredstva investicijskog fonda u sklopu inicijative triju mora.

Nositelj inicijative triju mora je fond rizičnog kapitala koji su pokrenule razvojne financijske institucije između dvanaest članica Europske unije na području između Baltika, Jadrana i Crnog mora. 

Inicijativa je poduprta političkom podrškom u kontekstu ubrzanja gospodarskog razvoja te osnaživanja regionalne suradnje i povezanosti između država iz spomenutog područja poput Litve, Bugarske, Rumunjske, Poljske, Latvije, Estonije, Slovenije, Bugarske i Hrvatske. 

Strategija se bazira na ulaganju u infrastrukturne projekte i one koje doprinose sigurnosti te raznolikosti opskrbe energijom, smanjenju emisija, gospodarskoj, društvenoj i digitalnoj povezanosti navedenih zemalja članica EU.

Podloga navedenoj strategiji je činjenica što je na navedenom području zabilježena najveća potražnja za dugoročnim komercijalnim ulaganjima u infrastrukturu unutar E.U. Napore inicijative u stvaranju jače sinergije među zemljama članicama E.U. podržavaju Sjedinjene američke države  nadogradnje i modernizacije kritično važnih infrastrukturnih veza u toj regiji.

Investicijski fond 3SIIF dosad je prikupio milijardu eura za ulaganja u infrastrukturne projekte, a prva ulaganja iz tog fonda zaključena su do polovice 2021. godine.

Iznosi i uvjeti ulaganja

Ulaganje iznose minimalno 30 milijuna eura, namijenjena isključivo komercijalno isplativim projektima. Planirana veličina ulaganja u fond iznosi tri do pet milijardi eura od institucionalnih i privatnih ulagača, a svrha ulaganja je smanjenje velikog jaza u kvaliteti infrastrukture u odnosu na zapadnu Europu te ostvarivanje dobiti za ulagače investicijama u najbrže rastuću regiju EU.

Namjena sredstava

Projekti iz sektora energetike, prometa i digitalne infrastrukture kojima je potrebno financiranje za razvoj i izgradnju mogu koristiti sredstva.

Projekti bi trebali biti spremni za početak provedbe i izgradnju željene infrastrukture. Ovisno o naravi projektne ideje fond može razmatrati i projekte u drugim fazama realizacije (inovativni projekti koji se nalaze u ranijim fazama razvoja projektne ideje ili postojeće projekte koji iziskuju značajna dodatna ulaganja).

Kandidirajte svoj projekt za financiranje po kreditnoj liniji investicijske inicijative triju mora već danas i kontaktirajte nas na info@signum-savjetovanje.com i/ili 091 2849 003 te uz pomoć naših eksperata.

Nazovite odmah za sva pitanja!

Pošaljite upit:


Share This