173 milijuna eura iz programa INTERREG Italija – Hrvatska 2021. – 2027.

Kako bismo Vam osigurali sve preduvjete za podršku, besplatno se konzultirajte se Signum savjetovanjem te saznajte koje su mogućnosti financiranja Vašeg projekta iz programa prekogranične suradnje Interreg Italija-Hrvatska 2021.-2027.  Našu uslugu naplaćujemo tek po realizaciji projekta, odnosno nakon što Vam se odobre sredstva.

Ciljevi programa

Program je sufinanciran iz Europskog fonda za regionalni razvoj i podupire pomorsku suradnju između država koje graniče s Jadranskim morem, prirodnom poveznicom s kojom dijele gospodarske i ekološke resurse. Glavni cilj programa je razviti kvalitetnije okruženje za više od 12 milijuna stanovnika ovog programskog područja s fokusom na inovacije, održivost i plavu ekonomiju, kapitalizirajući pritom prethodna iskustva suradnje i stvarajući snažnije sinergije s EUSAIR-om (strategijom EU za jadransko-jonsku regiju).

Programsko područje uključuje: 8 hrvatskih županija i 25 talijanskih pokrajina

Proračunska sredstva: 172.986.266,00 eura

Programska namjena:

Program Interreg Italija-Hrvatska 2021.-2027. podržava standardne, male i strateške projekte suradnje omogućujući akterima diljem programskog područja financiranje inovativnih ideja i dijeljenje rješenja za zajedničke probleme. Glavni dionici uključuju institucije javne vlasti, akademske i obrazovne ustanove, istraživačke centre, mala i srednja poduzeća, organizacije civilnog društva, lučke uprave i prijevoznike, kulturne i ekološke aktere i mlade.

Odabrano je 5 programskih prioriteta

1. Održivi rast plavog gospodarstva s naglaskom na istraživanje, inovacije i razvoj vještina

2. Zeleni i zajednički okoliš s ciljem prilagodbe klimatskim promjenama te zaštite i očuvanje prirode

3. Održivi pomorski i multimodalni promet s ciljem poboljšanja prekogranične mobilnosti

4. Kultura i turizam za održivi razvoj

5. Integriranije upravljanje kao temelj za kvalitetniju suradnju

Posebno je zanimljiv programski cilj poboljšanja institucijskog kapaciteta tijela javne vlasti koje su nadležne za upravljanje određenim područjem, a sve kako bi se poboljšala pravna i administrativna suradnja između građana, aktera civilnog društva i institucija, osobito s ciljem rješavanja pravnih i drugih prepreka u pograničnim regijama.

Trenutni status programa:

  • Provedene su javne konzultacije s dionicima
  • Definirane su krovne politike i pripadajući podciljevi istih: Pametnija Europa, Zelenija Europa, Povezanija Europa i Europa s istaknutijom socijalnom komponentom
  • Finalno podnošenje programa na odobrenje Europskoj komisiji je u tijeku

Rokovi Vašeg projektnog prijedloga: objava prvog poziva na dostavu projektnih prijedloga se očekuje kroz drugu polovicu 2022. godine – kontaktirajte nas i požurite s pripremom!

Važno – “ključ u ruke”

Princip rada u Signum savjetovanju je pomoći Vam stvoriti sve preduvjete kako bi Vaš projekt postao uspješan.  Iz tog razloga na samom početku pružamo besplatne konzultacije, a svoju uslugu naplaćujemo  tek po realizaciji projekta, odnosno nakon što Vam se odobre sredstva.

Vaši idući koraci

Kontaktirajte Signum savjetovanje već danas na info@signum-savjetovanje.com   i/ili 091 2849 003 i provest ćemo Vas kroz sistematičan proces prijave Vašeg projekta poput upoznajte s novostima i potrebnom dokumentacijom.

Nazovite odmah za sva pitanja!

Pošaljite upit:


Share This